петък, 29 април 2011 г.

Кралската приказка...

Официалната церемония по сключването на брачен съюз между принц Уилям и Кейт Мидълтън завърши преди минути. Днес във Обединеното кралство е национален празник. Над два милиарда гледаха на живо събитието на годината.
Имало едно време един принц и една принцеса...
Така започва историята на двамата красиви британски младоженци. В този час вече Уилям и Кейт очакват гостите си за тържествена закуска в Бъкингамския дворец. Преди близо два часа двойката се венча в Уестминстърското абатство. Хиляди бяха гражданите и туристите, които очакваха да се докоснат отблизо до красивата приказка.

Всички останаха без дъх от пищната, изящна и красива церемония. Кралица Елизабет се появи в ярко жълта рокля, като шапката и брошката й бяха задължителните елементи в нейното облекло. Самата тя забрани гостите да се обличат в черни дрехи. Ето защо не бяха никак малко жените, които наблегнаха над бонбонените цветове. Дамите трябваше да носят тези аксесоари също, като част от изискванията за сватбата. Роклята на Кейт беше уникална. От визията на булката дъхаше стил и традиционализъм. Младата принцеса заложи на дантелите, булото, дълъг воал. Дизайнерът, който се погрижи за стайлинга на красивата брюнетка беше Alexander McQueen. Единственото бижу, с което беше си сложила младоженката бяха само нейните кристални обици.
Въпреки грозните изказвания от страна на царицата на британската мода Вивиън Уестууд по повод безвкусният имидж на Кейт, несъмнено съпругата на принц Уилям беше зашеметяваща, семпла и нежна.

Сред официалните гости бяха певецът Елтън Джон, Дейвид и Виктория Бекъм, а от българска страна Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

На закуската в двореца ще има около 650 души, а по-късно кралицата ще даде официален прием, на който ще присъстват едва 300 човека.

Кралската приказка ще струва над 5 милиона лири на данъкоплатците в Англия. Това е и причината, мъжете да са скиптично настроени към събитието, а жените го определят като гранд бал с красиви тоалети. Затова пък цените на хотелите в Лондон за този уикенд са скочили на 200 %, именно поради големият интерес от страна на чужденците към сватбата на кралското семейство.



Снимка - http://www.btv.bg/

Няма коментари: