понеделник, 2 януари 2012 г.

Камен Донев: Чалгата създава илюзия за хората

Едно от най-разпространяваните клипове в интернет тези дни е интервюто с известният български актьор. Той не скри отвръщението си от простотията, която се афишира напоследък.


В последният работен ден на изминалата година гост-водещ в предаването "Здравей България" по Нова телевизия беше топжурналиста Елена Йончева. Макар да беше доста притеснена тя се доказа отново като професионалист. Един от събеседниците й беше именно Камен Донев, който говори за постановката си "За народното творчество" и разкри някои истини от битието на българина. Чрез това представление, което е играно над 200 пъти из страната, актьора се опитва да покаже отрицателните черти в характера ни като нация. Посредством хумора той иска да предизвика зрителите да имат по-дълбока ценностна система, да са по-трудолюбиви, добри и образовани.

По думите на Донев, хората, които правят чалга са некадърници. Тези, които я слушат пък са мечтатели - искат да имат хубава кола, жена (напомпана и засукана), пари и власт. 
"Чалгата, която трудно ще определим като музика, задоволява едно примитивно ниво.", допълни още той.

Артистът ни обясни, че в България има много умни хора, но проблема идва, когато се придава прекалена важност на простотията - когато тя се тиражира, когато всички вестници и списания се занимават с нея.

Интересни са и коментарите на комика относно политиката, европейското поведение на съгражданите ни извън граница.

Цялото интервю можете да гледате тук: http://novatv.bg/.


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: